ChatGPT TYT Matematikte kaç net yaptı? 2024

ChatGPT TYT Matematik sınavında kaç net yapmış olabilir? YKS sınavını geride bıraktıktan sonra bu soru aklımı kurcaladı. Özellikle OpenAI tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan ChatGPT 4-o, yapabildikleri ile beni inanılmaz şaşırtmıştı. Öğrencilere özel ders veren, insansı tepkiler veren ve daha birçok inanılması güç şeyleri yapabilen ChatGPT, yeni sürümle TYT Matematik sınavında kaç net yapabilir acaba? Bu sorunun cevabını sizin için bu yazımda açıklamak istiyorum.

Yapay zekanın gelişimine her gün tanıklı ediyoruz. Günden güne yapabildikleri ile bizi şaşırtmaya devam eden bir çok yeni yapay zeka uygulaması ile karşılaşıyoruz. Bu uygulamaların en popülerlerinden biri olan ChatGPT’ye tek tek TYT Matematik sorularını çözdürdüm ve çözümünü açıklamasını istedim. Yazının geri kalanında her soruyu nasıl çözdüğünü sizin ile paylaşacağım fakat genel olarak şunu söylemek yanlış olmayacaktır. ChatGPT; yorum gerektirmeyen, çok daha ham bilgiye dayalı soruları çözebilirken yorum yapması gereken sorularda doğru çözümü bulamadı. Örneğin TYT Matematiğin 5 sorusu hiçbir yorum içermeyen, tamamen bilgiye dayalı bir sorudur. Soruda şıklarda verilen sayıların hangisinin rasyonel sayı olmayan bir gerçel sayı olduğu soruluyor. ChatGPT bu soruyu zorlanmadan çözebiliyor çünkü soruyu çözmesini gerektiren her bilgiye sahip. Rasyonel olmayan gerçel sayıların nasıl olması gerektiğini biliyor ve şıklarda bu sayıyı görünce doğru cevabın bu sayı olacağını söyleyebiliyor. Bir diğer Matematik sorusu olan 16. soruda bunu yapamıyor ve yanlış cevabı veriyor.

Kısaca şunu şöylemek istiyorum evet belki şuanda yapmış olduğu bu net sizi etkilememiş olabilir çünkü vasat bir öğrenciden farklı durmuyor. İlerleyen zamanlarda ise bu durumun değişeceğinden neredeyse eminim. Yapay zeka çalışmalarının bu hızla ilerlemesi devam ettiği vakit zorlanmadan bu tarz sınavlarda iyi bir öğrenciden çok daha başarılı olacaktır. İsterseniz lafı fazla uzatmadan ChatGPT’nin TYT Matematik sorularını nasıl çözdüğünü incelemeye başlayalım.

1.Soru

Doğru. İlk soru basit bir rasyonel sayılar sorusu olduğu ve işlemler dışında yapılması gereken fazla bir şey olmadığı için kolay bir şekilde çözmeyi başardı. Genel olarak muhakeme gerektiremeyen, klasik işlem gerektiren soruları çözebildiğini söyleyebiliriz.

2.Soru

Yanlış. İkinci soru çok basit bir soru olmasına rağmen ChatGPT soruyu yanlış çözdü. Bu soru üzerinde çözememesinin sebebinin görseldeki yazıları yanlış okuması olabileceğini düşünüyorum. Çözümde yüzdelik dilimleri yanlış yazdığını görebilirsiniz. Soruyu görsel olarak değil de yazılı olarak kendisi ile paylaştığımız durumda doğru yapacağını düşünüyorum. Bunu test etme zamanım olmadı fakat merak ediyorsanız siz deneyebilirsiniz.

3.Soru

Yanlış. Aslında soruyu yanlış çözüyor demek hatalı olur sadece cevabı yanlış söylüyor. Çözümü incelerseniz soruyu olması gerektiği gibi hatta çok daha iyi şekilde çözdüğünü görebilirsiniz. Bulduğu 3072 sayısı doğru cevap ama şıklarda üslü sayı şeklinde cevaplar verildiği için bu dönüşümü yapmamış ve doğru cevabın c olduğunu söylemiş. Doğru cevap 3.210 olmalıydı yani A şıkkı. Bu soruyu doğru çözmüş gibi düşünebiliriz.

4.Soru

Yanlış. Bu soruyu da oldukça güzel şekilde çözmeye başlıyor fakat B ve D şıklarında sayıların köklü sayılar olduğunu görmüyor. Evet doğru cevap D şıkkı olmalı fakat bilgileri yanlış okuduğu için cevabın B ya da D olması gerektiğini söylemiş. Bu sorununda büyük bir bölümünü çözdüğünü söyleyebiliriz fakat yine doğru cevabı vermediği açık. Şimdiye kadar incelediğimiz sorularda şunu fark etmiş olabilirsiniz. Çözümlere olması gerektiği gibi yaklaşıyor ama bazı adımlarda yanlış yaptığı için doğru cevabı bize veremiyor. Soruları direkt ChatGPT’ye çözdürmek yerine şu an için sorularınızı çözerken ondan yardım almak çok daha mantıklı olacaktır.

5.Soru

Doğru. Basit bir soru zorlanmadan çözüyor ve gayet güzel açıklıyor.

6.Soru

Doğru. Soruyu zorlanmadan çözüyor ve gayet güzel şekilde açıklıyor.

7.Soru

Yanlış.

8.Soru

Yanlış.

9.Soru

Doğru.

10.Soru

Yanlış.

11.Soru

Yanlış.

12.Soru

13.Soru

Yanlış.

14.Soru

15.Soru

16.Soru

Yanlış.

Evet, ChatGPT TYT Matematik sınavını bu şekilde çözmüş oldu. Açıkçası bu tarz yapay zeka uygulamaları beni çok heycanlandırdığını söyleyebilirim. ChatGPT gibi yapay zeka uygulamalarının önümüzdeki yıllarda dünyanın en iyi öğretmenleri olacağını düşünüyorum. Daha da önemlisi bu öğretmenleri ayda çok az bir ücret ödeyerek 7-24 çocuklarınız ya da kendiniz için kullanabileceksiniz. Bunun öğretmenler için avantaj mı dezavantaj mı? öğrenciler için avantaj mı dezavantaj mı? olduğunu önümüzdeki yıllarda hep birlikte öğreneceğiz. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyorum. Her türlü fikrinizi aşağıdaki yorum bölümünden benim ile paylaşmayı unutmayın. Ayrıca sosyal medya hesaplarımdan beni takip ederek sınava hazırlanma sürecinizde Matematik tüyolarından haberdar olabilirsiniz. İyi çalışmalar diliyorum.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top